Desmitajā desmitgadē (2009 - 2018) notiek ārzemju virtuves saplūšana ar Latvijas ēdienu pagatavošanas tradīcijām, piemēram, tiek izmantotas vietējās izejvielas, kā arī aizgūti dažādi risinājumi, kas palīdz ēdienu pagatavot kvalitatīvāk un veselīgāk. Viens no tādiem risinājumiem ir tehnoloģija, pēc kuras ēdiens tiek pagatavots īpašā ierīcē – cirkulatorā. Pagaidām gan šo pieeju plašāk izmanto profesionāli kulināri, taču tuvākajās desmitgadēs tā noteikti ienāks arī katrā mājsaimniecībā.
Jēra ciskas gabals, 2 h vārīts vakuumā cirkulatorā kopā ar rozmarīnu, sāli un pipariem
Kinzas zaļumu eļļa, 12 minūtes vakuumēta maisiņā
Ilgi, ilgi vārīts buljons, līdz tas sasniedz biezas mērces konsistenci, vakuumēts maisiņā
Krāsnī kaltēti tomāti
Grilētas baklažāna šķēles, vakuumētas maisiņā
Krējums
Sviests
Burbons
Cirkulatoru uzsilda uz 64 grādiem. Tajā liek iepriekš sagatavotu grilētu baklažānu, jau izsutinātu jēra ciskas gabalu, kinzas zaļumu eļļu un ilgi, ilgi vārītu buljonu, turklāt katra no sastāvdaļām tiek pagatavota savā vakuuma maisiņā. Tāpat arī šajā pašā temperatūrā uzsilda kaltētas baravikas. Pēc 10 minūtēm no cirkulatora vispirms izņem buljona maisiņu un jēra ciskas maisiņu. Pannā izkausē sviestu, pievieno buljonu un tajā ātri apcep gaļas gabalu un sēnes. Pašās beigās vēl pievieno nedaudz burbona, lai gaļa karamelizējas. Pēc cepšanas gaļu pāris minūtes “atpūtina”, tad sagriež. Servē porciju: vispirms liek uzsildītās baklažāna šķēles, nedaudz buljona mērces, gaļas gabalus, pāri karamelizētās sēnes. Visu pārlej ar cirkulatorā uzsildītu zaļumu eļļu. Dekorē ar piciņu krējuma un pāris saulē kaltētiem tomātiņiem.