Cūkas gaļa (karbonāde) 129 g
Sāls, garšvielas
Milti 4 g
Sviests 8 g
Tomātu biezenis 3 g
Sīpoli 59 g
Ķimenes 0,5 g
Ūdens
Skābs krējums 60 g
Karbonādes sadala, viegli ar gaļas āmuru izdauza, pārkaisa sāli, piparus, pēc tam miltus un karstā sviestā cep no abām pusēm brūnu. Notīrītus sīpolus pārgriež uz pusēm, tad sagriež šķēlītēs, kastrolī ieber kārtu sīpolu, daļu no ķimenēm, virsū liek kārtu apceptās karbonādes, pārkaisa otru kārtu sīpolu, pārējās ķimenes, pieliek tomātu biezeni, pielej buljonu un sautē. Kad sīpoli pusmīksti, pieliek skābo krējumu un sautē karbonādes gatavas. Gatavās karbonādes pasniedz galdā ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni, pārlej ar mērci
un rotā ar zaļumiem.
(“Latviešu ēdieni”, 1962)