800 g mīkstas, liesas gaļas
Sīpoli
Sāls un pipari
Ķiploki
Citrona sula
Etiķis vai vīns
Zaļumi
Gaļas mīkstumu atdala no cīpslām, sagriež nelielos gabaliņos, pārkaisa ar sakapātiem sīpoliem, ķiplokiem, smalkiem pipariem, pētersīļu zaļumiem un pārslaka ar citronu sulu, etiķi vai skābo vīnu. Gaļu sablīvē, uzliek slogu un atstāj vēsā vietā 4 stundas vai ilgāk.
Iemarinētos gaļas gabalus uzsprauž uz metāla iesma. Šašliku cep uz kvēlošām oglēm, cepeškrāsnī uz restēm vai speciālās elektriskās šašlika krāsniņās. Pasniedz ar tkemali (Kaukāza plūmju mērci) vai tomātu mērci un vārītiem, irdeniem rīsiem.
(Aina Kļaviņa, “Pusdienas katrai dienai”, 1974)