create your own website for free

“Forevers” aicina: 
izmēģini “CŪKAS GALVAS SIERU”
1929—1938


Cūkas galvu pārcērt uz pusēm un novāra pusmīkstu.
Pēc tam atgriež ādu, lielākos gabalus uzklāj uz mitras
zalvjetes, pārkaisa ar sāli un pārziež ar sakultu olu.
Pārējo gaļu sagriež garenās strēmelītēs.

Tad uz ādas apaļā kaudzītē sakārto sagriezto gaļu,
sadalot vienmērīgi liesos un treknos gabaliņus, pa
starpām liekot šķēlītēs sagrieztus novārītus burkānus,
kāļus, mazliet sellerijas un olas. Pēdīgi zalvjetes
stūrus un malas sašuj kopā, izveido apaļu formu un
vēl lēni vāra apm. 1/2 stundu iepriekšējā buljonā.

Gatavu mazliet atdzesina un nosloga, izveidojot siera
formā. “Galvas sieru” pasniedz šķēlēs sagrieztu.

(“Iekšzemes produktu ēdieni”, 1933)

Par projektu

Gaļas produktu ražotāja “Forevers” izcilas garšas stāsts “10 desmitgades, 10 garšīgi stāsti” ir tapis sadarbībā ar pavāru Mārtiņu Sirmo, daudzu recepšu autori Antoņinu Masiļūni, pētnieci, Dr.art. Astru Spalvēnu, atklājot Latvijas virtuves veidošanās tradīcijas 100 gados. “Forevers” kopā ar domubiedriem katru desmitgadi atklāj ar spilgtāko gaļas ēdienu un tā recepti, meklējot atbildi arī uz jautājumu, kāda būs Latvijas virtuve turpmāk? Sekot projektam un izmēģināt receptes iespējams “Forevers” vietnē: www.forevers.lv/receptes 


Kontakti

Granīta iela 9A, Rīga
[email protected]
+371 60001100