Ņem 5–6 mārciņas mīkstas vērša gaļas, vislabāk no pakaļgabala, glīti nomazgā un nosausē. Tad liek katlā pāra karotes cūku tauku, liek gaļu virsū un sacep no abām pusēm glīti brūnu; pēc tam pielej katlā vārošu ūdeni, kā gaļa vispār apmirkst.
Kad ūdens novārījies, pielej to atkal no jauna un tā
šmorē apsegtu, kamēr gaļa mīksta un no ūdens tikai
mērces daļa atlikusi. Nu izņem cepeti, ielej katlā
1 karoti skāba krējuma un savāra tumīgu mērci.
Gaļu sagriež vienādās šķēlēs, liek uz bļodas,
kā gabalā bijuse, un pārlej ar izkāstu mērci, kuru var arī pasniegt sevišķā traukā. Ap bļodas malām liek apceptus kartupeļus un klāt dod salātus.
(Melānija Mellina, “Lauksaimnieču pavāru grāmata”, 1924)