create your own web page

“Forevers” aicina:
izmēģini "ŠMORCEPETI"
1918—1928


Ņem 5–6 mārciņas mīkstas vērša gaļas, vislabāk no pakaļgabala, glīti nomazgā un nosausē. Tad liek katlā pāra karotes cūku tauku, liek gaļu virsū un sacep no abām pusēm glīti brūnu; pēc tam pielej katlā vārošu ūdeni, kā gaļa vispār apmirkst.

Kad ūdens novārījies, pielej to atkal no jauna un tā 
šmorē apsegtu, kamēr gaļa mīksta un no ūdens tikai 
mērces daļa atlikusi. Nu izņem cepeti, ielej katlā 
1 karoti skāba krējuma un savāra tumīgu mērci.

Gaļu sagriež vienādās šķēlēs, liek uz bļodas, 
kā gabalā bijuse, un pārlej ar izkāstu mērci, kuru var arī pasniegt sevišķā traukā. Ap bļodas malām liek apceptus kartupeļus un klāt dod salātus.

(Melānija Mellina, “Lauksaimnieču pavāru grāmata”, 1924)

Par projektu

Gaļas produktu ražotāja “Forevers” izcilas garšas stāsts “10 desmitgades, 10 garšīgi stāsti” ir tapis sadarbībā ar pavāru Mārtiņu Sirmo, daudzu recepšu autori Antoņinu Masiļūni, pētnieci, Dr.art. Astru Spalvēnu, atklājot Latvijas virtuves veidošanās tradīcijas 100 gados. “Forevers” kopā ar domubiedriem katru desmitgadi atklāj ar spilgtāko gaļas ēdienu un tā recepti, meklējot atbildi arī uz jautājumu, kāda būs Latvijas virtuve turpmāk? Sekot projektam un izmēģināt receptes iespējams “Forevers” vietnē: www.forevers.lv/receptes 


Kontakti

Granīta iela 9A, Rīga
[email protected]
+371 60001100