how to build your own website for free

“Forevers” aicina: 
izmēģini "KĀPOSTU VĪSTOKĻUS"
1939—1948


1 vid. liela kāpostu galviņa
200 g maltas liellopu gaļas
Rīvmaize – pēc vajadzības
Sāls (pipari) – pēc garšas
10 g sviesta vai tauku
½ sīpola
Šķidrums – pēc vajadzības
Tomātu biezenis – pēc garšas

Samaltai gaļai pievieno sāli (un piparus), rīvmaizi un nedaudz
šķidruma. Labi samīca. Kāpostu galviņu sadala pa lapām, liek vārošā  sāls ūdenī un karsē, kamēr lapas kļūst elastīgas. Izgriež cietās dzīslas, ko līdz ar mazajām lapiņām sasmalcina un pievieno gaļas pildījumam.  Pildījumu liek lielajās lapās, pārklāj ar mazāku lapu, satin. Sviestu vai taukus izkausē, pārkaisa ar sīki sasmalcinātu sīpolu, un liek sagatavotos vīstokļus. Cepeškrāsnī apcep, pārlej ar kāpostu vārāmo  ūdeni un sautē, kamēr mīksti. Tad vīstokļus izņem, mērci, ja vajadzīgs  ievāra, pievieno miltus un tomātu biezeni un brīdi vāra. Pasniedz galdā ar mērci un sausi vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

(Lidija Lūse, “Taupīgā namamāte virtuvē”, 1942)

Par projektu

Gaļas produktu ražotāja “Forevers” izcilas garšas stāsts “10 desmitgades, 10 garšīgi stāsti” ir tapis sadarbībā ar pavāru Mārtiņu Sirmo, daudzu recepšu autori Antoņinu Masiļūni, pētnieci, Dr.art. Astru Spalvēnu, atklājot Latvijas virtuves veidošanās tradīcijas 100 gados. “Forevers” kopā ar domubiedriem katru desmitgadi atklāj ar spilgtāko gaļas ēdienu un tā recepti, meklējot atbildi arī uz jautājumu, kāda būs Latvijas virtuve turpmāk? Sekot projektam un izmēģināt receptes iespējams “Forevers” vietnē: www.forevers.lv/receptes 


Kontakti

Granīta iela 9A, Rīga
[email protected]
+371 60001100