1 vid. liela kāpostu galviņa
200 g maltas liellopu gaļas
Rīvmaize – pēc vajadzības
Sāls (pipari) – pēc garšas
10 g sviesta vai tauku
½ sīpola
Šķidrums – pēc vajadzības
Tomātu biezenis – pēc garšas
Samaltai gaļai pievieno sāli (un piparus), rīvmaizi un nedaudz
šķidruma. Labi samīca. Kāpostu galviņu sadala pa lapām, liek vārošā
sāls ūdenī un karsē, kamēr lapas kļūst elastīgas. Izgriež cietās dzīslas, ko līdz ar mazajām lapiņām sasmalcina un pievieno gaļas pildījumam. Pildījumu liek lielajās lapās, pārklāj ar mazāku lapu, satin. Sviestu vai taukus izkausē, pārkaisa ar sīki sasmalcinātu sīpolu, un liek sagatavotos vīstokļus. Cepeškrāsnī apcep, pārlej ar kāpostu vārāmo ūdeni un sautē, kamēr mīksti. Tad vīstokļus izņem, mērci, ja vajadzīgs ievāra, pievieno miltus un tomātu biezeni un brīdi vāra. Pasniedz galdā ar mērci un sausi vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.
(Lidija Lūse, “Taupīgā namamāte virtuvē”, 1942)