free website templates

“Forevers” aicina: 
izmēģini "RASOLU"
1979—1988


200 g vārītu kartupeļu
150 g vārītu biešu
100 g marinētu gurķu
50 g ābolu
200 g liellopu vai liesas cūkas gaļas
1 siļķe
3 cieti vārītas olas
2 glāzes krējuma
Mārrutki

Sāls, cukurs, etiķis, zaļumi 
Vārītu gaļu, kartupeļus, bietes, nomizotus gurķus, ābolus,
olas un siļķi sagriež kubiņos. Krējumam pievieno sāli,
cukuru, mārrutkus un etiķi. Mērcē sagrieztos produktus
liek šādā secībā: āboli, gurķi, gaļa, siļķe, bietes, kartupeļi,
olas. Rasolu ar divām dakšiņām izcilā un kārto traukā.
Rotā ar gurķiem, olu un zaļumiem. Ja vēlas, rasolam
var pielikt sasmalcinātu sīpolu (50 g).


(Antoņina Masiļūne, “Ikdienai un svētku galdam”, 1982)

Par projektu

Gaļas produktu ražotāja “Forevers” izcilas garšas stāsts “10 desmitgades, 10 garšīgi stāsti” ir tapis sadarbībā ar pavāru Mārtiņu Sirmo, daudzu recepšu autori Antoņinu Masiļūni, pētnieci, Dr.art. Astru Spalvēnu, atklājot Latvijas virtuves veidošanās tradīcijas 100 gados. “Forevers” kopā ar domubiedriem katru desmitgadi atklāj ar spilgtāko gaļas ēdienu un tā recepti, meklējot atbildi arī uz jautājumu, kāda būs Latvijas virtuve turpmāk? Sekot projektam un izmēģināt receptes iespējams “Forevers” vietnē: www.forevers.lv/receptes 


Kontakti

Granīta iela 9A, Rīga
[email protected]
+371 60001100