200 g vārītu kartupeļu
150 g vārītu biešu
100 g marinētu gurķu
50 g ābolu
200 g liellopu vai liesas cūkas gaļas
1 siļķe
3 cieti vārītas olas
2 glāzes krējuma
Mārrutki
Sāls, cukurs, etiķis, zaļumi
Vārītu gaļu, kartupeļus, bietes, nomizotus gurķus, ābolus,
olas un siļķi sagriež kubiņos. Krējumam pievieno sāli,
cukuru, mārrutkus un etiķi. Mērcē sagrieztos produktus
liek šādā secībā: āboli, gurķi, gaļa, siļķe, bietes, kartupeļi,
olas. Rasolu ar divām dakšiņām izcilā un kārto traukā.
Rotā ar gurķiem, olu un zaļumiem. Ja vēlas, rasolam
var pielikt sasmalcinātu sīpolu (50 g).
(Antoņina Masiļūne, “Ikdienai un svētku galdam”, 1982)