150 g liellopu gaļa
10 g tauku
25 g garšsakņu
15 g tomātu biezeņa
5 g kviešu miltu
15 g sk. krējuma
Sāls, pipari, lauru lapas
Gaļu sagriež gabaliņos (20-30 g), liek sakarsētos taukos un apcep brūnus. Tad pārliek katliņā, pārlej pannas atvārījumu vai buljonu, pievieno garšsaknes (sīpolus, pētersīļus, burkānus), tomātu biezeni, sāli un sautē. Kad gaļa pusmīksta, pievieno piparus, lauru lapas, izkarsētus kviešu miltus un sautē, līdz gaļa gatava. Beidzot pievieno skābu krējumu. Gulašu lej dziļākā traukā un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, svaigu dārzāju salātiem un sautētiem dārzājiem.
(Milda Pētersone, “Pavāru grāmata”, 1957)