4 vistas filejas šķēles
4 nelieli stingri banāni
4 šķēles žāvēta šķiņķa
4 bazilika zariņi, svaigi malti pipari, sāls
20 g sviesta
150 g vistas buljona
Saldais krējums
Gaļas šķēles izdauza, katrai uzklāj plānu šķiņķa šķēlīti,
nomizotu banānu, bazilika zariņu, uzkaisa piparus, ruletīti
cieši satin, sasprauž ar koka irbulīti. Ārpusi apsāla.
Ruletītes apcep sviestā, tad uzliek vāku un apmēram 10 minūtes pasautē.
Izņem no pannas un noliek siltā vietā. Pannā ielej buljonu, uzvāra un pagatavo krējuma mērci, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Pasniedz ar vārītiem spageti, kas arī satīti rullīšos.
(Laimdota Rone, “Laimdotas lappusītes”, 1995)